Külföld

„Washington az EU legerősebb partnere”

Blinkennel tárgyalt Baerbock

Döntő szakaszukban vannak az orosz–ukrán válság megoldására irányuló erőfeszítések a német külügyminiszter szerint. A zöldpárti Annalena Baerbock, aki tegnap hivatalos látogatásra érkezett az Egyesült Államokba, a transzatlanti kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta.

„Washington az EU legerősebb partnere”
Annalena Baerbock
Fotó: AFP

„Európának nincs erősebb partnere az Egyesült Államoknál” – fogalmazott újságíróknak, hozzátéve, együttműködés van a politikai és biztonsági kérdéseken túl a gazdasági és a klímavédelmi ügyekben is. Hangsúlyozta, hogy a német és az amerikai vezetés eltökélt szándéka, hogy közösen lépjenek fel az európai béke védelme érdekében. Baerbock washingtoni látogatásán Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel, valamint Nancy Pelosival, a képviselőház elnökével is tárgyalt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom