Külföld

„Az új évben is tartjuk első helyünket!”

Magyarország több mint 440 rendezvénnyel továbbra is tartja első helyét Németország és Olaszország előtt az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat regisztrált eseményeit tekintve - jelentette Varga Judit igazságügyi miniszter.

„Az új évben is tartjuk első helyünket!”
Varga Judit: Magyarország több mint 440 rendezvénnyel továbbra is tartja első helyét Németország és Olaszország előtt az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat regisztrált eseményeit tekintve
Fotó: Facebook / Varga Judit

A páneurópai párbeszéd azonban közel sem ért véget, fontos ezért, hogy minél többen kiálljunk álláspontunk mellett és megosszuk azt másokkal is - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

Ne feledjük: Európa jövője nem lehet teljes a magyarok véleménye nélkül, melyet hét pontban tettünk közzé tavaly májusban az unió tagállamai közül elsőként - emlékezett vissza Varga Judit közösségi oldalán.

I. Nemet mondunk az európai birodalomra!

Objektum doboz

II. Az integráció eszköz és nem öncél. Ezért az Európai Unió Alapszerződéseiből törölni kell az „Európa népei közötti egyre szorosabb egység” célkitűzését!

Objektum doboz

III. A döntéseket választott vezetők és ne nemzetközi NGO-k hozzák! Nemet mondunk a jogállam kiszervezésére!

Objektum doboz

IV. Az európai integráció erejét a közös gazdasági sikerek adják. Ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön, akkor vége az Európai Uniónak!

Objektum doboz

V. A következő évtized a veszélyes kihívások korszaka lesz: tömeges migráció és világjárványok fenyegetnek. Meg kell védenünk az európai embereket!

Objektum doboz

VI. Helyre kell állítanunk az európai demokráciát. Az Európai Parlament zsákutcának bizonyult: kizárólag saját ideológiai és intézményi érdekeit képviseli. Növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét.

Objektum doboz

VII. Szerbiát fel kell venni az Európai Unió tagállamai közé!

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink