Belföld

Varga Judit: Nincs akadálya a gyermekvédelmi népszavazásnak

Az Alkotmánybíróság csütörtökön közzétett döntésében megállapította, hogy a népszavazás ellen beadott indítványok nem megalapozottak - tudatta Facebook-posztjában az igazságügyi tárca vezetője, hozzátéve:, így végre a magyar emberek közvetlenül is elmondhatják véleményüket gyermekvédelem ügyében.

Varga Judit: Nincs akadálya a gyermekvédelmi népszavazásnak
Döntött az Alkotmánybíróság: Nincs akadálya a gyermekvédelmi népszavazásnak!
Fotó: Facebook / Varga Judit

Védjük meg a családokat és a szülők jogait! - szólított fel Varga Judit.

Objektum doboz

Az Alapjogokért Központ közleményében mutatott rá: minden jogi akadály elhárult a gyermekvédelmi népszavazás megtartása elől.

Az Alapjogokért Központ üdvözli az Alkotmánybíróság gyermekvédelmi népszavazást helybenhagyó határozatát, olvasható a szervezet közleményében, amely rámutat: a döntéssel minden jogi szűrőn átment a kezdeményezés, így a köztársasági elnök kitűzheti a referendum időpontját, ami akár egyazon napon is lehet az országgyűlési választással.

„Míg ez esetben a genderideológiától mámoros baloldal »ostobaságnak« tartja a referendumot, maga is azt kezdeményezett két másik kérdésben. Függetlenül azonban az aláírásgyűjtés gyorsaságától, a jogszabályok értelmében ezekben az ügyekben már csak a következő Országgyűlés dönthet” - mutatott rá az Alapjogokért, amely üdvözli, hogy az Alkotmánybíróság elutasította a gyermekvédelmi népszavazást megtámadó indítványokat és alkotmányosnak nyilvánította az Országgyűlés vonatkozó döntését. Ezzel minden jogi akadály elhárult a gyermekvédelmi népszavazás megtartása elől, a jogszabályok értelmében tehát a köztársasági elnök 15 napon belül kitűzheti a referendum időpontját, a kitűzéstől számított 70-90 napon belülre. Az pedig – egy, az ellenzék által kezdeményezett törvénymódosítás értelmében – akár azonos napon is lehet az országgyűlési választással.

„Gyermekvédelem igen, genderideológia nem: a Központ már évek óta hívja fel a figyelmet a teremtett férfi és női nemeket megkérdőjelező elmebaj veszélyeire, a szivárványos propaganda pedig egyre inkább a kiskorúakat veszi célba, őket igyekszik nyílt és sundám-bundám módon »érzékenyíteni« az aszexuális genderfluiditás vagy a non-bináris agenderek iránt” - emeli ki az Alapjogokért közleménye, hozzátéve: Nyugaton a politikai elitek az emberek megkérdezése nélkül tették jóformán „hivatalossá” a genderideológiának nevezett elmebajt. „Nálunk azonban a gyermekvédelmi népszavazáson – csakúgy, mint a migráció esetében – a magyar állampolgárok maguk dönthetnek majd a mindennapi életüket, illetve a gyermekeik jövőjét érintő fontos kérdésekben, mint amilyen a gyermekek szexuális edukációja, a nemátalakítás propagálása vagy az ilyesmit bemutató médiatartalmak”.

„A baloldal persze a nyílt társadalom hálózatával karöltve folyamatosan támadja és a részvétel ellen buzdít a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban – Márki-Zay Péter »ostoba kérdéseknek« nevezte azokat – miközben saját, két másik ügyben indított kezdeményezéséről azt állítják, hogy a január közepéig össze tudják gyűjteni a szükséges 200 ezer aláírást. Bár részükről ez már a sokadik időpont-módosítás, ha még sikerülne is az aláírásgyűjtés, a jogszabályok alapján teljesen egyértelmű, hogy ezen kérdések kapcsán a népszavazás elrendeléséről legfeljebb már csak a következő Országgyűlés dönthet a választások után” - zárul az Alapjogokért Közleménye.

Kapcsolódó írásaink