Külföld

A német baloldal már fél a Telegram alkalmazástól

Megváltozott vélemény

Több német kormányzati szereplő is betiltatná a Telegram nevű üzenetküldő alkalmazást. Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter, a szociáldemokraták társelnöke Saskia Esken, Alsó-Szászország belügyminisztere, Boris Pistorius, és még a Keresztényszociális Uniót (CSU) vezető Markus Söder bajor kormányfő is arról beszélt, hogy korlátozni kellene az alkalmazás használatát Németországban.

Marco Buschmann igazságügyi miniszter azt nyilatkozta az ARD köztelevíziónak, hogy egész Európában fel kellene lépni az alkalmazás ellen. A politikusok a szélsőséges nézetek terjedését szeretnék visszaszorítani az üzenetküldő alkalmazás betiltatásával. Korábban viszont nem volt Németország ennyire ellenséges a Telegram alkalmazással. A 2020-as fehérorosz tüntetések idején a liberális német sajtó elismerően szólt az alkalmazásról, mert az ellenzék az alkalmazás segítségével szervezkedett.

A német ellenzéki pártok, köztük a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) szerint az új balliberális német kormány most attól fél, hogy a német ellenzék eszközévé válik az alkalmazás.

Kapcsolódó írásaink