Külföld

Több száz migráns érkezett a délolasz Crotone kikötőjébe

Két csoportban 490 migráns érkezett vasárnap a dél-olaszországi Crotone kikötőjébe - jelentette az olasz média.

Több száz migráns érkezett a délolasz Crotone kikötőjébe
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Ben Stansall

Az első, 90 fős csoport hajnalban futott be egy vitorláshajóval, amelyet az olasz parti őrség egy naszádja tartóztatott fel a délnyugat-olaszországi Kalabria régió partjai előtt.

A második, 400 fős csoport késő délelőtt érkezett egy orosz zászló alatt közlekedő kereskedelmi hajóval, amely Crotone partjainak közelében vette fedélzetére a migránsokat. Partra szállításuk nehéz feladatnak bizonyult, tekintettel arra, hogy a hajó - méreténél fogva - nem tudott bejutni a kikötőbe. A migránsokat végül az olasz parti őrség szállította be 90 fős csoportokban.

Sok afgán, szír állampolgár és kísérő nélküli kiskorú volt köztük. Több gyerek az anyjával érkezett, és voltak terhes nők is, akik közül egyet egy helyi kórházba szállítottak.

A két újabb csoporttal 700-ra nőtt az elmúlt 24 órában Crotonéba érkezett illegális bevándorlók száma. A régió menekültközpontja majdnem teljesen megtelt. A migránsok útja a tengeren át egy hétig tartott, kiszáradt és kimerült állapotban érkeztek a délolasz kikötőbe. Szerencsére csak egy koronavírussal fertőzöttet találtak köztük - közölte Ivana Mangione, a vöröskereszt képviselője.
 

Kapcsolódó írásaink