Külföld

Korlátoznák a kritikai fajelméletet Floridában

Republikánus törvénytervezet

Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó törvénytervezetet nyújtott be, amely betiltaná a kritikai fajelmélet oktatását a floridai iskolákban.

A kormányzó „Állítsuk meg a gyermekeinkkel és munkavállalóinkkal szembeni rosszat” névre keresztelt törvénytervezete a floridai oktatási minisztérium korábbi döntését foglalná jogszabályba, és kiterjesztené ezt a munkahelyekre is. A tervezet jogi válaszlépések megtételére teremtene lehetőséget mindazok számára, akik úgy érzik, hogy a vállalati tréningek és továbbképzések diszkriminatívak.

A tilalom vonatkozna az olyan okostelefonos alkalmazásokra is, mint a The New York Times „1619 Project” elnevezésű sorozata, amely a rabszolgaság intézményét az Egyesült Államok megalapításának központi intézményévé tenné. A kritikai fajelmélet marxista gyökerű ideológia, amely amerikai felsőoktatási intézményekben született, és amely azt hirdeti, hogy a fehér felsőbbrendűség az alapja az amerikai társadalmi cselekvésnek és intézményeinek, a fehéreket pedig elnyomó fajként állítja be.

Kapcsolódó írásaink