Külföld

Kétszáz támadást hiúsítottak meg az orosz erők

Terrorizmus elleni harc

Oroszországban az elmúlt évben harminckét terrorcselekményt sikerült a hatóságoknak meghiúsítaniuk Vlagyimir Putyin szerint.

Kétszáz támadást hiúsítottak meg az orosz erők
Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP/Sputnik/Mikhail Metzel

Az orosz elnök szerint annak köszönhetően, hogy az utolsó tizenegy évben kétszáz komoly támadást sikerült megakadályozni, jelentősen visszaesett az ilyen jellegű bűncselekmények száma. A biztonsági szektorban dolgozók napján elhangzott beszédében az elnök közölte, a legtöbb ilyen tervet a felelős szervek még csírájukban elfojtják, mert a terrorizmus elleni harcnak keménynek és kompromisszum nélkülinek kell lennie.

A legtöbb terrorellenes bevetést az orosz hatóságok a kaukázusi térségben található dagesztáni és csecsen területen végzik. Az orosz alakulatok szíriai beavatkozása miatt több itt található radikális csoport esküt tett az Iszlám Állam terrorszervezet mellett, ezek támadásokat indítottak a helyi rendfenntartó erők ellen.

Kapcsolódó írásaink

Terrorizmus vagy brutális rendőrállam

ĀA hat évvel ezelőtti véres párizsi támadások kapcsán folyó tárgyalás rámutatott a nyílt társadalom csapdájába került Franciaország súlyos dilemmáira