Külföld

Segítségnyújtásra hív Ferenc pápa

Aranyvasárnap

„Isten anyja fogjon kézen bennünket, segítsen felkelni, és sietve haladni karácsony felé!” – mondta Ferenc pápa advent negyedik vasárnapján tartott beszédében, tájékoztatott a Magyar Kurír.

Az egyházfő szerint a Szűzanyáról kell példát venni, önsajnálatba süppedés helyett felkelni, elindulni, és segíteni másokon. „Isten nagy, és készen áll arra, hogy felemeljen bennünket, ha kinyújtjuk felé a kezünket. Adjuk hát át neki a negatív gondolatainkat, a félelmeinket, amelyek minden elindulást megakadályoznak, és nem engedik, hogy előrehaladjunk” – mondta.

A pápa szerint szükség van humorérzékre is, hiszen „ha a zsörtölődés és a fecsegés fáradt lépéseivel haladunk, senkihez sem fogjuk elvinni Istent, csak keserűséget és lehangoló dolgokat”. Együttérzését fejezte ki mindazoknak, akiknek a Fülöp-szigeteki tájfun elpusztította az otthonát: „Az isteni kisded hozzon vigaszt és reményt a leginkább rászoruló családoknak, és inspiráljon mindnyájunkat konkrét segítségnyújtásra! Az első konkrét segítség az ima, aztán jön a többi segítség.”

Kapcsolódó írásaink