Külföld

„Senki sem kérdőjelezheti meg Magyarország európai elköteleződését”

Az Európa jövőjéről szóló konferencia harmadik időközi jelentése szerint Magyarország az őszi időszakban lakosságarányosan az első, abszolút értékben pedig a második helyen áll a páneurópai eszmecseréhez adott hozzájárulások tekintetében - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

„Senki sem kérdőjelezheti meg Magyarország európai elköteleződését”
Varga Judit: A balliberálisok egyetlen célja Magyarország megbüntetése
Fotó: Facebook / Varga Judit

Ez azt jelenti, hogy nemcsak a regisztrált rendezvények számát illetően, de a konferencia elektronikus platformjára beküldött ötletek és hozzászólások számában is az élre törtünk - írta a miniszter.

További örömre ad okot, hogy a Magyarország álláspontját támogató ötletek egyre nagyobb számban és egyre szélesebb körben válnak ismertté a jelentésben - írta Varga Judit, majd hozzátette, hogy már egy, a migráció veszélyeire fókuszáló magyar rendezvény is megjelenik a kiadvány kiemelt eseményi között.

„Van véleményünk és azt büszkén vállaljuk!”

Az időközi jelentés statisztikái is mutatják, hogy mi, magyarok elkötelezettek vagyunk a kontinensünk jövőjéről folytatott konstruktív párbeszéd mellett - hívta fel a figyelmet.

Az eszmecsere azonban még közel sem ért véget, a közös otthonunkat érintő legnagyobb kihívásokra továbbra is várják a javaslatokat a konferencia online platformján.

Adjunk jövőképet Európának - zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

Kapcsolódó írásaink

Elszigetelődés fenyegeti Németországot

ĀA visegrádi államok politikailag és gazdaságilag is egyre erősebbé válnak, Emmanuel Macron francia elnöknek pedig érdeke, hogy a V4-ekkel dolgozzon Európa megerősítésén