Külföld

Az EU-t csakis a tagállamok védik

Hidvéghi: Újra lesújtott a genderőrület

Európa évek óta harcban áll az illegálismigráns-áradattal, jelentette ki az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője.

„Európát ebben a harcban kizárólag a tagállamok védik, míg a brüsszeli bürokrácia kedvezőbb esetben csupán tehetetlenkedik és akadékoskodik, rosszabb esetekben viszont hátba támadja az unió külső határait, így az emberek millióit védő tagállamokat” – tette hozzá. A politikus felhívta a figyelmet: az EU menekültügyi és migrációs rendszere működésképtelen, gátat kell szabni az illegális határátlépéseknek és a menedékjoggal történő tömeges visszaéléseknek.

Deutsch egy másik vitában felhívta a figyelmet, hogy amit az Európai Bizottság állít a magyar helyreállítási terv jóváhagyásának halogatásáról, az szemenszedett hazugság, hiszen szó sincs arról, hogy Brüsszel és a kormány közt szakmai vita folyna, és ezért húzódna a megállapodás. Emlékeztetett, hónapokkal ezelőtt megállapodás született, de a bizottság a gyermekvédelmi törvény miatti politikai hisztériakeltés okán behúzta a kéziféket. Deutsch szerint amit Brüsszel állít, az nettó hazugság, amit pedig csinál, az nyílt zsarolás, politikai banditizmus.

Képviselőtársa, Győri Enikő felháborítónak nevezte az Európai Bizottság kommunikációs útmutatóját a témában tartott vitában. Mint mondta, a nyelvőrséget szorgalmazó dokumentum visszavonása nem elegendő, Helena Dalli esélyegyenlőségi biztost el kell bocsátani. Hidvéghi Balázs fideszes képviselő úgy fogalmazott, a politikai korrektség és a genderőrület újra lesújtott Európára. A nyelvhasználati irányelvekre azt mondta, ez a totalitárius kommunista diktatúrában volt így. A Fidesz volt pártcsaládjának, az Európai Néppártnak azt üzente: ide vezet az állandó meghunyászkodásuk.

Kapcsolódó írásaink