Külföld

A kereszténységet is provokálják az LMBTQ-aktivisták

Hét konzervatív párt EP-delegációvezetője írt levelet David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének.

A kereszténységet is provokálják az LMBTQ-aktivisták
Hét konzervatív párt EP-delegációvezetője, köztük Deutsch Tamás írt levelet David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének (a képen Riccardo Simonetti LMBTQ-aktivista)
Fotó: Facebook/Hidvéghi Balázs

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoport vezetőjének kezdeményezésére az Európai Parlament hét konzervatív pártjának delegációvezetője az alábbi levéllel fordult David Sassolihoz, az Európai Parlament elnökéhez.

Tisztelt Elnök úr!

Nagy visszatetszést és felháborodást keltettek országainkban Riccardo Simonetti LMBTQ-aktivista provokációi, aki egy erőszakos szexuális kisebbség nézeteit terjeszti a gyermekek körében, illetve néhány napja, az advent időszak kezdetén, blaszfémiába hajló módon, transznemű Szűz Máriának öltözve űzött gúnyt a Szent Családból és a kereszténységből, megsértve ezzel minden jóérzésű embert.

Amiért Önhöz fordulunk, az az a körülmény, hogy Simonetti magát rendszeresen az „Európai Parlament LMBTQ* jószolgálati nagykövetének” adja ki, azt a hamis látszatot keltve, hogy ezt az intézményt képviseli. Tekintettel arra, hogy tudomásunk szerint az Európai Parlament nem ruházta fel őt ezzel a címmel, okkal feltételezhető, hogy Simonetti egy szélhámos, aki csupán visszaél intézményünk nevével.

Mivel az Európai Parlament mindeddig nem határolódott el Simonetti félreértésre okot adó tevékenységétől, felszólítjuk Elnök urat, hogy a Ház méltósága érdekében tegye meg a szükséges lépéseket a visszaéléssel szemben!

Tisztelettel:

Tamás Deutsch, Fidesz
Jorge Buxadé Villalba, Vox
Raffaele Fitto, Fratelli d„Italia
Ryszard Legutko, PiS
Marco Campomenosi, Lega
Jérôme Riviere, ID francia delegációja
Harald Vilimsky, FPÖ

Kapcsolódó írásaink