Külföld

Ismét lesújtott a politikai korrektség és a genderőrület

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén vitáztak a képviselők az Európai Bizottság kommunikációs iránymutatásáról, melyet Helena Dalli, a bizottság esélyegyenlőségért felelős biztosa kezdeményezett majd vont vissza, a nemzetközi felháborodást követően. A fidesz Európai Parlamenti képviselői, Győri Enikő, Tóth Edina és Hidvéghi Balázs a vitában hangsúlyozták: utoljára a kommunista időkben tapasztalhattunk olyat, hogy a karácsony helyett fenyőünnepet, mikulás helyett télapót kellett mondani. Az EP-képviselők szerint az iránymutatás merénylet a keresztény hagyományok ellen. A képviselők azonnali lemondásra szólították fel Helena Dalli biztost.

Ismét lesújtott a politikai korrektség és a genderőrület
Fideszes EP-képviselők: Brüsszel a politikai korrektség nevében kulturális harcot indított
Fotó: Facebook/Győri Enikő

A vitában Győri Enikő kiemelte: „Brüsszel a politikai korrektség nevében kulturális harcot indított. A Szentatya ezt ideológiai gyarmatosításnak nevezi. Én pedig azt mondom, elég volt. Elég abból, hogy egyesek feljogosítva érzik magukat arra, hogy diktátumokat fogalmazzanak meg„. A dokumentum átdolgozásra való visszavonásával kapcsolatban elmondta: „Az ötlet, hogy nyelvőrséget működtessen a Bizottság, már önmagában felháborító. Nem kijavítani kell az anyagot, hanem a kukába dobni, és Dalli asszonyt a Bizottság elnökének sürgősen el kell bocsátania”.

Tóth Edina felhívta a figyelmet arra, hogy a Bizottság a javaslattal veszélyes irányba indult. A „karácsony„ szó eltörlésére tett javaslat nem csupán felháborító, hanem „hadüzenet kultúránknak, hagyományainknak, és próbálkozás keresztény identitásunk hiteltelenítésére”.

Alább közöljük Hidvéghi Balázs felszólalásának teljes szövegét:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A politikai korrektség és a genderőrület ismét lesújtott Európára. A Bizottság egy olyan Európát akar, ahol a nőket nem lehet nőnek, a férfiakat pedig nem lehet férfiaknak nevezni. Ahol azt javasolják, hogy ne használjunk olyan neveket, mint a Mária és János. És, ahol a karácsonyi szabadságot téli szabadságnak kellene hívni.

Nos, nekünk, közép-európaiaknak az a furcsa érzésünk van, hogy egyszer már láttuk ezt. Déja vu-nk van abból az időből, amikor fenyőünnepet kellett mondanunk karácsony helyett, és Télapót Mikulás helyett. Csak éppen ez a totalitárius kommunista diktatúra alatt volt így. 2021-ben pedig itt az Európai Unióban ugyanott tartunk. George Orwell biztosan forog a sírjában.

Hadd mondjak néhány szót korábbi pártcsaládomnak, az Európai Néppártnak, és különösen a Néppárt vezetésének. Nos, pontosan ide vezetett az Önök meghunyászkodó politikája. Ez lesz abból, ha mindig minden őrült baloldali ötletnek engednek. Nem gondolják, hogy szégyen, hogy mindez egy néppárti vezetésű Európai Bizottság alatt történhetett meg?

És végül, néhány szó Dalli biztos asszonynak, akinek nem volt bátorsága idejönni ma. Ennek az abszurd útmutatónak a visszavonása megkésett volt, és nem is elég. Önnek azonnal le kell mondania! Köszönöm!

Hidvéghi Balázs: A tömeges migráció kihívást jelent az európai kultúrára és identitásra

A tömeges migráció kihívást jelent az európai kultúrára, identitásra és a hagyományokra is, míg sok nyugati uniós tagállamban már relativizálják, megkérdőjelezik ezek létét, egyedülállóságát-jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban a magyar közmédiának adott nyilatkozatában.

Jelzésértékűnek nevezte ebből a szempontból az Európai Bizottság vitát kavaró, később visszavont „inkluzív” kommunikációs iránymutatását, amely megfogalmazása szerint felháborító, abszurd, és szélsőséges. Mint mondta, a bizottsági dokumentum azokat a kommunista időket idézi, amikor a karácsony helyett fenyőünnepet kellett mondani vagy a Mikulás helyett Télapót. „Azokban az időkben akarták meghatározni, mit mondjunk, hogyan cselekedjünk” - tette hozzá.

A képviselő szerint az Európai Néppárt „üres gesztuspolitikájával, a folyamatos hátrálásával” szintén lehetővé tette, hogy az egyébként néppárti vezetésű brüsszeli bizottság ilyen dokumentumot adjon ki. Hangsúlyozta, hogy az iránymutatóért felelős uniós biztosnak, Helena Dallinak távoznia kell tisztségéből.

„Ez a vita az identitásunkról szól, hogy kik vagyunk Európában, kik akarunk lenni és maradni, és mik azok az értékek, amelyek fontosak számunkra, amelyekre büszkék vagyunk. A leghatározottabban ellen kell állni ezeknek a káros folyamatoknak, talán még nem késő, de ehhez szükség van a bátor és határozott kiállásra, az alapvető hagyományos értékeink mellett” - jelentette ki.

Hidvéghi Balázs arra is kitért, hogy az Európai Bizottság szerdán bejelentett, a schengeni határvédelmi szabályokra vonatkozó reformjavaslata félmegoldásokat szorgalmaz, nem orvosolja a fő problémát, a külső határok védelmét, nem állítja vissza az európai polgárok biztonságát. Hozzátette: a szabad mozgás a schengeni térségben csak akkor működhet, ha a külső határok védettek, így nem kerül sor illegális határsértésekre. A fizikai határzárak, kerítések építése az eddigi leghatékonyabb megoldás a határvédelemre, az EU-nak ezekre forrást kellen biztosítania.

A képviselő arról is beszélt, hogy a bevándorláspárti civil szervezetek törvényt sértenek, szembemennek a vízi és szárazföldi határvédelemi szabályokkal, és gyakorlatilag az embercsempészekkel együttműködve bevándorlókat szállítanak az EU-ba.

„Keményen fel kell lépni ezekkel a civil szervezettekkel szemben, míg uniós forrásokból kell támogatni a fizikai határakadályok építését az EU külső határain” - szögezte le.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Ismét népszavazásra készülünk

Ā„Emberek millió vándorolnak, járvány sújtja a világot, energiaválság van, gazdaságok mennek tönkre. Azt akarják, hogy adjuk fel keresztény kultúránkat. Váljunk semmivé és senkivé. Ma ezt úgy hívják, Soros-terv.” + KÉPEK + A TELJES BESZÉD