Külföld

„Még a Velencei Bizottságnak sincs beleszólása gyermeknevelésbe!”

Nem, még a Velencei Bizottságnak sincs beleszólása abba, hogy a magyar szülők hogyan nevelik gyermekeiket - írta a közösségi oldalán megosztott bejegyzésben az igazságügyi miniszter.

„Még a Velencei Bizottságnak sincs beleszólása gyermeknevelésbe!”
Varga Judit: Magyarországon minden ember szabadon él, a diszkrimináció-mentességet az Alaptörvény és a jogszabályok biztosítják
Fotó: MH/Török Péter

Nyilvánosságra hozta a magyar gyermekvédelmi törvényről december 10-én elfogadott véleményét a Velencei Bizottság, amely sajnálatos módon a jogi érvek helyett az ideológiai megközelítést helyezte előtérbe - emelte ki a miniszter. 

Varga Judit felhívta a figyelmet, hogy a magyar szabályozás ugyanakkor egyértelmű és világos: a valóságban a gyermekek megfelelő nevelését és ebben a szülők elsődleges szerepét hivatott biztosítani. Az LMBTQ-lobbit meg fogjuk állítani az iskolák és óvodák kerítésénél.

„Magyarországon minden ember szabadon él, a diszkrimináció-mentességet az Alaptörvény és a jogszabályok biztosítják.”

Objektum doboz

Reméljük, hogy az ilyen érzésszerű, ideológiailag (vagy akár politikailag) motivált vélemények nem válnak általános gyakorlattá a Velencei Bizottság működésében, amely mandátuma alapján egy elismert jogászokból álló szakmai tanácsadó testület - zárta bejegyzését a politikus.

Kapcsolódó írásaink