Külföld

Hölvényi: Nem az az érdekes, amit elkezdtünk, hanem amit befejeztünk

„Hatékonyabb, a valós igényeknek megfelelő, reális célok mentén kialakított humanitárius fellépésre van szükség” – jelentette ki Hölvényi György az “EU humanitárius tevékenységének új orientációiról” szóló európai parlamenti plenáris vitához benyújtott keddi írásbeli hozzászólásában.

Hölvényi: Nem az az érdekes, amit elkezdtünk, hanem amit befejeztünk
Hölvényi: Nem az az érdekes, amit elkezdtünk, hanem amit befejeztünk
Fotó: MH

A KDNP európai parlamenti képviselője hozzászólásában hangsúlyozta: „Az elmúlt öt évben a humanitárius válságok időtartama megduplázódott, és mára átlépte a kilenc évet.” Világszerte 132 millióan szorulnak humanitárius segítségnyújtásra és 79,5 millióra tehető azoknak a száma, akik fegyveres konfliktus miatt kényszerülek lakóhelyük elhagyására. A politikus rámutatott, hogy „az egyre gyakoribb és egyre hosszabb válságok jelzik: szemléletváltásra van szükség az uniós humanitárius politikában.„

„Az EU-nak fel kell mérnie, hogy mire képes és e szerint kell cselekednie. Ez hitelességi kérdés.” Be kell látnunk, hogy saját erőforrásaink rendkívül végesek, azonban azokat megsokszorozhatja a helyi, nagy társadalmi beágyazottsággal rendelkező szervezetekkel való együttműködés. A helyi egyházak és hitelvű szervezetek tapasztalatai e téren felbecsülhetetlen, mégis kihasználatlan erőforrást jelentenek!„ - húzta alá az EPP Képviselőcsoport fejlesztéspolitikai szakmai vezetője. Hozzászólást összegezve Hölvényi György kijelentette: „Hatékonyabb, a valós igényeknek megfelelő, reális célok mentén kialakított humanitárius fellépésre van szükség, mert nem az az érdekes, amit elkezdtünk, hanem amit befejeztünk.

Kapcsolódó írásaink