Külföld

Bocskor Andrea: Hatékony és valós segítséget a fiataloknak

Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén került sor az Ifjúság Európai Éve 2022 program megvitatására. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában hangsúlyozta: a fiatalokat hatékony, konkrét intézkedésekkel kell segíteni, hogy javuljanak életkörülményeik, a magyar kormány ezt felismerve vezeti be a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességét.

Bocskor Andrea: Hatékony és valós segítséget a fiataloknak
Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelte továbbá: elengedhetetlen, hogy az Ifjúság Európai Éve 2022 programon keresztül javuljon a nemzeti kisebbségekhez tartozó és fogyatékkal élő fiatalok minőségi oktatáshoz és munkához való hozzáférése is az EU-n belül és a partner-országokban.

A fiataloknak pozitív jövőképpel kell rendelkezniük és részt kell venniük jövőjük alakításában. „Fontos a tagállami jó példák és gyakorlatok átvétele is egymástól, egy ilyen jó példa a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentessége, amit a magyar kormány vezet be 2022-től” - hangsúlyozta Bocskor Andrea.

Kiemelte: „Európa ereje a fiatalokban rejlik, ezért a program megvalósításában az ifjúsági szervezeteknek és maguknak a fiataloknak kell részt venni. Remélem, hogy a program valódi eredményeket tud majd felmutatni, gender- és balliberális ideológia helyett valós megoldásokat és lehetőségeket nyújt az európai, köztük a magyar fiatalok számára.”

Kapcsolódó írásaink