Külföld

Erőszakhullámhoz vezettek a Soros pénzelte ügyészek döntései

Amerikai bűnözési statisztikák

A Fox News hírcsatorna politikai kommentátora szerint a közös nevező, amely összeköti azokat az amerikai városokat, ahol az utolsó években meredeken emelkednek a bűnözési statisztikák, Soros György milliárdos oligarcha kampánypénze.

Jesse Watters úgy vélekedett, a nagyvárosok országszerte visszatértek a múlt évszázad kilencvenes éveinek erőszakhullámához. Louisville, Kentucky, Tucson, és Arizona is mind példátlanul magas gyilkossági statisztikákat jegyzett az elmúlt években, Chicagóban pedig a gyilkosságok száma az idén már átlépte az ezret. Az amerikai publicista szerint a közös nevező a Soroshoz köthető alapítványok pénze, amivel a helyi ügyészek választási kampányát támogatja.

Tipikusan olyan ügyészek kapnak a milliárdostól segítséget, akik a büntetések enyhítéséért, és a börtönbüntetések ellen kampányolnak. Virginia állam ügyésze esetében is, aki a Loudoun megyei kritikus fajelméletet bevezető szélsőbaloldali iskolaügyi tanfelügyelet és a szülők közti elkeseredett harcban lesz hivatott döntéseket hozni felmerült az ideológiai elfogultság vádja.

Buta Biberaj megyei főügyész kampánya ugyanis 860 ezer dollárt kapott a Soros által pénzelt Justice and Public Safety PAC szervezettől.

Kapcsolódó írásaink