Külföld

Botrányt keltett az LMBTQ-nagykövet

Szűz Máriaként pózol Simonetti

Az Európai Parlament LMBTQ-ügyekért felelős jószolgálati nagykövete, Riccardo Simonetti kisebb botrányt keltett, miután a közösségi oldalain posztolt arról, hogy a Siegessäule nevű LMBTQ-magazin címoldalán pózol transznemű Szűz Máriaként.

Mellette egy fekete férfi áll mint Jézus nevelőapja, József. Simonetti a bejegyzésében felvetette: „Ha azt vesszük, hogy Jézus sem volt fehér, akkor akár azt is hihetjük, hogy Szűz Máriának szakálla volt, nem?” Jorge Buxadé Villalba, a spanyol jobboldali VOX európai parlamenti képviselője a Twitteren azt írta, a jószolgálati nagykövet gúnyt űz Szűz Máriából.

„Ezeknek a csaló szakembereknek az idiotizmusa és gátlástalansága elviselhetetlen” – tette hozzá Buxadé. Simonetti egyébként influenszerként tevékenykedik, ennek kapcsán kereste meg az Európai Parlament müncheni kapcsolattartó irodája.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom