Külföld

Brüsszel irányítani akarja a tagállamok bevándorlási politikáját

Brüsszel irányítani akarja az Európai Unió tagállamainak bevándorlási politikáját, és sokszínű, nyitott társadalmakat akar létrehozni a tagállamokban - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán a Brüsszel által elfogadott, 2021-2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv első két pontját értékelve.

Brüsszel irányítani akarja a tagállamok bevándorlási politikáját
Menczer: Brüsszel a bevándorlást értéknek tekinti, a magyar kormány ezzel szemben meg akarja állítani azt
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Menczer Tamás a videóban ismertette: a brüsszeli bevándorlási akcióterv első pontja szerint az integrációval és befogadással kapcsolatos munkát közös elvek és értékek támasztják alá, amelyeknek irányítaniuk kell a tagállamok munkáját.

Kiemelte: Brüsszel a bevándorlást értéknek tekinti, a magyar kormány ezzel szemben meg akarja állítani azt, ezért nemet mond a brüsszeli irányításra.

A második pont pedig azt mondja ki, hogy a politikákat a sokszínű, nyitott társadalom igényeihez kell igazítani - tudatta, hozzátéve: ezt szeretné Soros György is.

A kormány álláspontja változatlan és egyértelmű: nemet mond a bevándorlásra - jelentette ki.

Az államtitkár jelezte, a brüsszeli Integrációs és befogadási akcióterv lényegét hét pontban foglalja össze, a további pontokat a következő napokban ismerteti majd.

Kapcsolódó írásaink