Külföld

Varga Judit: Magyarország az első helyen!

Hazánk 395 rendezvénnyel első helyen áll a tagállamok között az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat regisztrált eseményeinek számát illetően - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán délelőtt Facebook-oldalán.

Varga Judit: Magyarország az első helyen!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Ezzel átvettük a vezetést az eddig éllovas Németországtól, akik ezzel visszacsúsztak a dobogó második fokára, míg a harmadik helyen Olaszország áll.

Első helyezésünk újabb bizonyítéka annak, hogy hazánk elkötelezett a közösségünk jövőjéről szóló eszmecsere mellett, ami nem lehet teljes a magyarok véleménye nélkül - emelte ki az igazságügyi miniszter.

Úgy fogalmazott: óriási gondban lehetnek most azok, akik folyamatosan farkast kiáltanak és azzal vádolnak bennünket, hogy Unió-ellenesek vagy euroszkeptikusok vagyunk. Innen is üdvözöljük azon európai „mintaállamok” vezető politikusait, akik eddig el akartak minket üldözni a közösségből!

„Mi maradunk. Egyenes gerinccel, tiszta elképzelésekkel és versenyképes víziókkal. Nem megyünk sehová. Mert olyannak szeretnénk megőrizni az Uniót, mint amihez egykor csatlakoztunk” - húzta alá a tárcavezető.

Bejegyzése végén Varga Judit mindenkit arra buzdított, hogy csatlakozzon a párbeszédhez: „Mondjuk el, milyen Európában szeretnénk élni!” - zárta posztját a miniszter.

Kapcsolódó írásaink