Külföld

PCR-tesztet kell végeztetniük a külföldről Angliába utazóknak

Ismét PCR típusú laboratóriumi koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat érkezésük után mindazoknak, akik külföldről Angliába utaznak, és a negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönítésben kell maradniuk - jelentette be szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök.

PCR-tesztet kell végeztetniük a külföldről Angliába utazóknak
Képünk illusztráció
Fotó: Semmelweis Egyetem

Johnson a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a brit kormány a koronavírus újonnan azonosított, egyelőre vizsgálat alatt álló omikron változatának megjelenése miatt hozta meg ezt az elővigyázatossági döntést, amelyet három hét múlva felülvizsgálnak.
    A brit miniszterelnök nyomatékkal hangsúlyozta, hogy a kormány nem fogja ismét leállítani a külföldi utazásokat, az intézkedés csak a külföldről érkezők tesztelési kötelezettségeit érinti.
    A PCR-tesztet az angliai érkezés utáni második nap végéig kell elvégezniük a beutazóknak.
    Johnson közölte: a kormány kéri, hogy azok is vonuljanak elkülönítésbe, akiknek közvetlen környezetében valakinél az omikron vírusváltozat jelenlétét mutatják ki.
 

Kapcsolódó írásaink

Küzd a járvánnyal Németország

ĀKoronavírus. Százezer felett az áldozatok száma, már a légierő gépeit is bevetik a betegek szállításához, Berlinben kitiltják az üzletekből az oltatlanokat