Külföld

Varga Judit: Európa jövőjéről, kicsit másképp

A Közép-Európai Mediációs Intézet által rendezett, az Európa és a mediáció jövőjéről szóló szakmai, online konferencián mondott köszöntő beszédet péntek reggel Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Európa jövőjéről, kicsit másképp
Varga Judit igazságügyi miniszter: Közös felelősségünk a családok támogatása, hiszen családok nélkül nincs Európa, gyermekek nélkül pedig nincs jövő!
Fotó: Facebook / Varga Judit

A magyar kormány számára kiemelten fontos, hogy családbarát intézkedésekkel hatékony megoldást találjon az ország demográfiai kihívásaira. A legjobb családban is előfordulhat azonban nézeteltérés a szülők között. Ezt felismerve, az elmúlt évtizedben a jogalkotás terén komoly előrelépések történtek a közvetítői eljárások ösztönzése érdekében - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Hozzátette: Közös felelősségünk a családok támogatása, hiszen családok nélkül nincs Európa, gyermekek nélkül pedig nincs jövő!

Kapcsolódó írásaink

Novák Katalin: A kapcsolati erőszak nem magánügy

ĀAki bajban van, kérjen segítséget! - Ma van a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja - Varga Judit: Van segítség! - Járóka Lívia: Magyarország az üres szavak, az egyszerű ratifikációk helyett a tettekben hisz + VIDEÓ