Külföld

Orbán Balázs szerint a liberális demokrácia aláássa a szabadságot

Szlovén interjú

Kormányként kötelességünk harcolni a nemzetünkért, még ha nem is ez a politikai divat Brüsszelben vagy máshol – fogalmazott Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára a Demokracija szlovén jobbközép hetilapnak.

Orbán Balázs szerint a liberális demokrácia aláássa a szabadságot
Orbán Balázs
Fotó: MH / Purger Tamás

Hozzátette, a tömeges bevándorlás hatásai Európára nézve borzalmasak lesznek, Magyarország pedig elszánta magát, hogy nem lép erre az útra. A politikus hangsúlyozta, Magyarország nem követel mást, mint hogy joga legyen megvédeni a saját határát és eldönteni, be akar-e fogadni migránsokat vagy sem.

Orbán Balázs szerint ma egy valódi demokrata elutasítja a modern liberális demokráciát, hiszen az aláássa a szabadságjogainkat. Úgy fogalmazott, a liberális demokrácia egy hegemóniára törekvő, antidemokratikus és progresszív ideológiává vált. Az interjúban szó esett arról is, hogy hazánk határozottan elutasítja, hogy a genderideológia az iskolai oktatás részévé váljon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom