Külföld

Varga Judit: Nekünk a magyar emberek biztonsága az első!

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke levelet küldött az Európai Bizottság elnökének, melyben a biztonsági intézkedéseket aláásó kötelezettségszegési eljárások felfüggesztését kéri - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Nekünk a magyar emberek biztonsága az első!
Varga Judit igazságügyi miniszter: Itt az idő, hogy a Bizottság leszálljon a realitás talajára!
Fotó: Facebook / Varga Judit

Az elmúlt időszakban ismételten bebizonyosodott, hogy közösségünk külső határainak védelme mindannyiunk közös feladata, amiből Brüsszelnek is ki kell vennie a részét - fogalmazott az igazságügyi miniszter.

Hangsúlyozta: Új eszközökre van szükség, hiszen a jelenlegi jogi keret nem biztosít megfelelő garanciát a tagállamoknak ahhoz, hogy megbirkózzanak a migrációs nyomással. Az illegális bevándorlókat a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis be kéne engedni bármiféle alapos vizsgálat nélkül, ezzel elősegítve, hogy ismeretlen hátterű emberek tömegei jussanak kontinensünk különböző szegleteibe.

Hozzátette: Magyarország erre hatékony megoldást kínált a déli határzár felépítésével, de hasonlóan cselekszenek most lengyel barátaink is. Bennünket, akkor mindenki támadott, mára azonban bebizonyosodott, hogy a határzár igenis a legmegfelelőbb eszköz arra, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást.

Ennek fényében pedig eljött az idő, hogy az Európai Bizottság végre leszálljon a realitás talajára és azonnal megszüntesse azokat a kötelezettségszegési eljárásokat, amelyek nem értek el eddig se mást, minthogy aláássák az emberek és egész Európa biztonságának védelmét célzó intézkedéseket!

Az igazságügyi miniszter kiemelte: Nekünk a magyar emberek biztonsága az első! 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom