Krónika

Több mint hatszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 620 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn

Több mint hatszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén
Járőrautó az ideiglenes biztonsági határzárnál, a kelebiai határvédelmi bázis közelében (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 118, szombaton 217, vasárnap 274 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1985 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - november 8-tól 14-ig - a feltartóztatottak száma 2527 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 19 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 32 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.
 

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay: Részvétem a benzinkutasoknak

ĀA baloldal miniszterelnök-jelöltje kijelentette, ő maga is sokat nyert a rezsicsökkentésen, majd néhány mondattal később abszurd módon leszögezte, hogy „húsz százalék az semmi”