Külföld

Kisida Fumio vezeti az új tokiói kabinetet

Japán kormányalakítás

Újraválasztotta szerdán a japán parlament alsóháza miniszterelnöknek Kisida Fumio japán kormányfőt, miután a politikus által vezetett Liberális Demokrata Párt ismét győzelmet aratott az októberi választásokon.

Kisida bemutatta a választások utáni kormányát, amely az új külügyminisztert leszámítva változatlan. Ezzel párhuzamosan új gazdaságélénkítő csomag is készül. A külügyi tárcát ezentúl Hajasi Josimasza vezeti majd, miután az eddigi tárcavezetőt a kormánypárt főtitkárává választották.

A 64 éves Kisida szeptemberben vette át a jobboldali konzervatív Liberális Demokrata Párt (LDP) vezetését, miután elődje, Szuga Josihide miniszterelnök nem indult újra az elnöki posztért. Első számú feladata várhatóan az lesz, hogy az év végéig elfogadja a pótköltségvetést, amely a koronavírus-járvány miatt kezdeményezett, óriási gazdaságélénkítő csomagba illeszkedik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom