Külföld

Egyre több külföldi követ el bűncselekményt Németországban

Nő az antiszemitizmus

Összességében 15 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma 2005 és 2019 között Németországban a szövetségi kormány biztonsági jelentése szerint, amelyből pénteken az AFP francia hírügynökség közölt részleteket.

Egyre több külföldi követ el bűncselekményt Németországban
Horst Seehofer
Fotó: AFP/DPA/Wolfgang Kumm

Mindez elsősorban a tulajdon és vagyon elleni bűncselekmények csökkenő számának köszönhető. A jelentés szerint a külföldi gyanúsítottak aránya 2009 és 2019 között 21,1 százalékról 34,6 százalékra nőtt.

A hatóságokat aggasztja, hogy egyre több politikailag motivált bűncselekmény történik, 2015 óta évente több mint húszezer szélsőjobboldali bűnesetet regisztrálnak a hatóságok, és nő az interneten terjedő gyűlölet-bűncselekmények száma is. A 2015-ös migrációs válság után az egekbe szökött az antiszemita indíttatású bűncselekmények miatt indított nyomozások száma – áll a jelentésben. Horst Seehofer német belügyminiszter a Funke médiacsoport lapjainak azt mondta, Németország a világ egyik legbiztonságosabb országa, ezért viszont nap mint nap keményen meg kell dolgozniuk a hatóságoknak.

Kapcsolódó írásaink

Biztonságban a hazai zsidóság

ĀNovák Katalin: Magyarországon az ellenzéki szövetségben egy nyíltan antiszemita párt, a Jobbik is kulcsszerepet játszik, és ennek semmilyen nemzetközi visszhangja nincs