Külföld

Az unió zsarolja Lengyelországot

Szlovák kiállás

Szlovák politikusok és értelmiségiek tettek közzé egy közös nyilatkozatot Lengyelország védelmében.

Az aláírók úgy fogalmaznak, Lengyelország évek óta egy ellenséges médiakampány áldozata, amely az országot úgy festi le, mintha ott egy autoritárius rendszer veszélyeztetné a demokráciát. Ez a kép hamis, szögezik le az aláírók, akik között megtalálhatjuk Vladimír Palko volt belügyminisztert, Ján Carnogursky volt miniszterelnököt vagy Bozidara Turzonovová színésznőt is.

A nyilatkozat megemlíti, hogy az Európai Unió súlyos büntetéseket szabott ki az országra, és a jogállamiság nevében újabb szankciókat tervez. Az aláírók a konfliktusért az EU-t teszik felelőssé, amiért az beavatkozik hatáskörén kívül eső kérdésekbe is. Felháborítónak tartják, hogy az EU gazdasági zsarolással akarja a lengyeleket engedelmességre bírni. Mindezt arra vezetik vissza, hogy a lengyelek a divatos politikai trendek helyett inkább hagyományos értékeikhez ragaszkodnak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom