Külföld

Zuhanóban Joe Biden népszerűsége

Csökkenő bizalom

Mélyponton áll Joe Biden amerikai elnök támogatottsága. A legfrissebb felmérések szerint az amerikaiak mindössze 44 százaléka elégedett a munkájával, miközben a megkérdezettek 49 százaléka nincs megelégedve az elnökkel.

Zuhanóban Joe Biden népszerűsége
Joe Biden
Fotó: AFP/Anna Moneymaker

Biden elfogadottsága a Demokrata Párt szavazói között is egyre alacsonyabb, a statisztikák azt mutatják, hogy 44 százalékuk szerint a következő választáson Biden helyett valaki másnak kellene indulnia demokrata színekben, és csak 36 százalékuk gondolja úgy, hogy Bidennel lenne több esélye a pártnak a győzelemre 2024-ben. Biden úgy reagált az adatokra, hogy nem azért lett elnök, hogy közvélemény-kutatásokat nyerjen.

A Demokrata Pártnak ennek ellenére van miért aggódnia, hiszen a felmérések szerint a virginiai kormányzóválasztás hajrájában a republikánus Glenn Youngkin vezet a jelenlegi demokrata kormányzó, Terry McAuliffe előtt, a kormányzói szék elvesztése pedig fájdalmas vereséget jelentene a baloldalnak a félidős választások előtt.

A republikánusok jelöltje, Glenn Youngkin idő közben megnyerte a virginiai kormányzóválasztást a demokrata Terry McAuliffe előtt - számolt be az amerikai sajtó az adatok több mint 95 százalékos feldolgozottságát követően szerdán hajnalban, miután a konzervatívok jelöltje behozhatatlan előnyre tett szert.

Kapcsolódó írásaink