Külföld

Magyarország élen jár a klímavédelmi célú jogalkotásban

A COP26 klímacsúcs apropóján talán nem is lehetne aktuálisabb az a napokban a KPMG által megjelentetett kimutatás, amely az országok klímavédelemért tett erőfeszítéseit vizsgálja és rangsorolja - hívja fel a figyelmet Varga Judit közösségi oldalán.

Magyarország élen jár a klímavédelmi célú jogalkotásban
Magyarország élen jár a klímavédelmi célú jogalkotásban
Fotó: Facebook / Varga Judit

A Net Zero Readiness Index több mint 100 mutató alapján állapította meg, hogy Magyarország a 13. helyen áll globális szinten a széndioxid-kibocsátás csökkentésére tett intézkedések tekintetében.

Külön kiemelendő, hogy a jogalkotás szintű intézkedések területén hazánk maximális pontszámot ért el, amivel rajtunk kívül csak 4 ország büszkélkedhet.

Ennek elismerésre méltó példája, hogy hazánk az elsők között rögzítette törvényi szinten azt a vállalást, hogy 2050-re klímasemleges országgá váljon, de számos más olyan intézkedést is hozott, amelyet a kormány közvetlen forrásokkal és adókedvezményekkel egyaránt ösztönöz!

Bajban lehetnek most a balliberális oldalon, hiszen egy újabb független vizsgálat cáfol rá folyamatos hisztériakeltésükre. A magyar kormány klímapolitikája működik, és ezt most már a világ egyre több pontján ismerik el!

Szolgáljon ez bizonyítékul arra, hogy a magyar konzervatív zöld politika hatékony és sikeres! A munkát folytatjuk, az otthonunkat megvédjük!

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink