Külföld

Fokozódó bevándorlás a bolgár–török határon

Szigorít a szófiai kormány

Bulgária háromszázötven katonát vezényelt Törökországgal közös határára a növekvő migrációs nyomás miatt. Georgi Panajotov bolgár védelmi miniszter a bolgár televízió közlése szerint elmondta, a katonák hétfő óta állomásoznak a bolgár–török határon a határrendészet támogatására.

A hivatalos adatok szerint idén szeptemberig több mint 6500 illegális bevándorlót vettek őrizetbe Bulgáriában, háromszor többet, mint a múlt év azonos időszakában. Bulgária határa egyben az EU külső határa, az ország a Törökországon keresztül vezető migrációs útvonalon helyezkedik el. A határ 259 kilométer hosszú szakaszán a bolgár hatóságok szögesdrót kerítést építettek, amely azonban helyenként már megrongálódott. A szófiai törvényhozás korábban mintegy hétszáz katona átvezényléséről döntött a Törökországgal és Görögországgal közös határszakaszokra.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom