Külföld

Hazánk mintaadó a konzervatívok számára

Amerikai–magyar együttműködés

A Magyarországon zajló események fontosak az amerikaiak számára, és erre büszkének kell lennünk – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára Washingtonban, A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye című könyvének bemutatóján, amely a múlt héten jelent meg angol fordításban.

Nagyon intenzív párbeszéd és nagyon intenzív együttműködés zajlik Magyarország és az Egyesült Államok között, „azt hiszem, ha tíz évvel ezelőtt valaki azt mondta volna nekünk, hogy Magyarország ennyire érdekes hely lesz, és ennyire mintaadóvá tud válni nyugat-európai és tengerentúli konzervatív körök számára, valószínűleg mi sem hittük volna el” – fogalmazott. Orbán Balázs szerint az amerikai–magyar kapcsolatokkal nincs probléma, hiszen a két ország egymás szövetségese.

„Egy esetben van probléma, akkor, ha a liberálisok irányítják Amerikát, mert ők azt gondolják, hogy mindenhol a világban liberálisoknak kellene irányítani az országokat – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: – azt azért nem hagyjuk, hogy megpróbálják a választásokat befolyásolni. Ez azért barátok között is olyan udvariatlanság, amivel szemben illik szót emelni.” Arra bátorított mindenkit, hogy minél több embert hívjanak meg Magyarországra, és mutassák meg, „miért jó hely Magyarország”.

Kapcsolódó írásaink