Külföld

Erősödhet a migrációs nyomás a német határon

Aggódik a német rendőrszakszervezet

Nagy kihívásként emlékszik vissza a 2015-ös menekültválságra Angela Merkel. A hamarosan leköszönő német kancellár a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című lapnak adott interjúban kiemelte, egyértelmű volt, hogy Németország nem tudja naponta emberek tízezreit befogadni, és mindig tisztában volt azzal, hogy politikailag felelős a történtekért.

Németország egyedül nem képes szabályozni a migrációt – emelte ki, hozzátéve, hogy az Európai Unió és a Törökország között megkötött migrációs megállapodás ma is előnyös mind a két fél számára. A menekültválság fokozódására számít a német–lengyel határon a Német Rendőrszakszervezet elnöke. Heiko Teggatz a Bild című lapnak azt mondta, naponta ezer migráns érkezik a határra, ez pedig olyan vészjelzés, amely gyors intézkedéseket követel. Ellenkező esetben olyan összeomlást fogunk tapasztalni, mint amilyen 2015-ben a déli határon volt – fogalmazott.

A szövetségi bűnügyi hivatal tegnap közölt jelentése szerint növekszik a szervezett bűnözés Németországban. A dokumentum alapján a szervezett bűnözői csoportok egyre inkább hajlandóak erőszakot vagy megfélemlítést alkalmazni. A Németországgal szomszédos Hollandiában az idei harmadik negyedévben meredeken emelkedett a beadott menedékkérelmek száma. A hivatalos adatok szerint augusztus óta több mint 8800-an kérvényeztek menedékjogot, 2,5-szer többen, mint a második negyedévben.

Kapcsolódó írásaink