Külföld

Varga Judit: Mondjunk nemet az EU lopakodó hatáskörbővítésére!

Javában zajlik az Európa jövőjéről folytatott eszmecsere, a magyar szervezésű rendezvények száma átlépte a háromszázat, így a háromezerből pontosan 316 regisztrált eseménnyel hazánk továbbra is tartja dobogós, második helyét, szorosan követve Németországot. A fenti adatokból is jól látszik, hogy nagy bajban lehetnek a HUXIT-ot kiáltó brüsszeli bürokraták és újságírók, hiába ugyanis a hisztériakeltés. Mi, magyarok ragaszkodunk európai értékeinkhez - írta Varga Judit pénteken délelőtt a Facebook-oldalán.

Varga Judit: Mondjunk nemet az EU lopakodó hatáskörbővítésére!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Ezért is fontos leszögezni: mi egy olyan közösséghez akarunk tartozni, amelyhez egykor csatlakoztunk és nem ahhoz, amivé a brüsszeli intézmények azt tenni akarják. Nem egy szuperhatalomra van ugyanis szükségünk, hanem egy erős nemzeteken alapuló, okos Európára! - szögezte le az igazságügyi miniszter.

A tárcavezető kiemelte: olyan Európára van szükség, ahol nem az intézmények diktálnak a tagállamoknak, hanem a nemzetek döntenek arról, mely hatáskört osztják meg Brüsszellel és melyeket őrzik meg maguknak. Egy olyan közösségre van szükség, ahol az egység épp annyira fontos, mint a sokféleség! Ezért fontos, hogy hallassuk a hangunkat minél többen!

Mondjuk nemet közösen a lopakodó hatáskörbővítésre! - zárta bejegyzését Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink

Az Európai Unió beavatkozott a belügyekbe

ĀAz EU durván megtámadta Lengyelország szuverenitását a luxembourgi székhelyű bíróság által kirótt rekordméretű bírsággal, amellyel a varsói vezetést sújtotta