Külföld

Varga Judit: Elég az EU-s nyomásgyakorlásból!

Lassan mondjuk, hogy Brüsszelben is megértsék: hagyják békén Lengyelországot, elég a politikai nyomásgyakorlásból - írta szerdán Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.  

Varga Judit: Elég az EU-s nyomásgyakorlásból!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

A tárcavezető bejegyzésében arra reagált, hogy az Európai Unió Bírósága ma kimondta, 1 millió eurót vesz el naponta a Bizottság kezdeményezésére a lengyel emberektől, mert a kormány még nem függesztette fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamaráját.

Varga Judit felidézte: Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök nemrég jelentette be, hogy az év végéig beszüntetik a fegyelmi kamara működését, ehhez már csak a jogszabályokat készítik elő. Tehát ismételten aránytalan és indokolatlan az uniós intézmények erőszakos fellépése - fogalmazott a magyar miniszter.

Varga Judit emlékeztetett: napokkal ezelőtt az Európai Parlament azt mondta ki, hogy „a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása”, most pedig az Európai Unió Bírósága a Bizottság nyomására bünteti súlyosan a lengyel embereket.

„Lassan mondjuk, hogy Brüsszelben is megértsék: hagyják békén Lengyelországot, elég a politikai nyomásgyakorlásból!” - üzent bejegyzése zárásaként a tárcavezető.

Kapcsolódó írásaink