Külföld

Még a baloldaliak is elutasíthatták az olasz LMBTQ-törvényt

Holtversenyben a pártok

A római parlamentben szerdán megbukott az LMBTQ-közösség tagjainak jogait bővítő törvény, a titkos szavazáson valószínűleg a baloldali többséghez tartozó képviselők is ellene voksoltak.

A mostani döntéssel az olasz felsőház leállította a az LMBTQ-törvényként ismert jogszabály vitájának folytatását. A baloldal megdöbbenéssel fogadta a szenátusi eredményt, a Demokrata Párt (PD) politikusai úgy nyilatkoztak, biztosak voltak abban, hogy megvan a többség a törvény elfogadásához.

A párt bejelentette, kivizsgálja, ki szavazott a jobboldal javára a PD soraiból. A jobboldali pártok politikusai és a jobboldali civil szervezetek üdvözölték a törvény elutasítását. Eközben fej fej mellett állnak az olaszországi pártok a legutóbbi felmérések szerint. A PD 20,1 százalékon áll, a liberális Öt Csillag Mozgalom pedig 16 százalékon. Közösen vezet a jobboldali szövetség: az Olasz Testvérek 20, a Liga 19,4, a Forza Italia pedig 7,1 százalékon áll.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom