Külföld

Antiszemita gyilkosság pere kezdődött Párizsban

Terjedő zsidóellenesség

Megkezdődött kedden Párizsban annak a két férfinak a pere, akiket azzal vádolnak, hogy három évvel ezelőtt antiszemita indíttatásból megöltek egy 85 éves zsidó nőt.

Mireille Knoll holttestére 2018. március 23-án találtak rá párizsi lakásában. A hatóságok közlése szerint az asszonyt 11 késszúrással ölték meg, lakásában pedig legalább öt helyen gyújtottak tüzet szándékosan. Az eset óriási felháborodást keltett Franciaországban. Az üggyel kapcsolatban két férfit fogtak el.

A most 31 éves Yacine Mihoub és a 25 éves Alex Carrimbacus ellen először szándékos emberölés miatt indult eljárás, csak később egészítették ki a vádiratot az antiszemita indíttatással. Mihoub az áldozat szomszédja volt, születése óta ismerte és rendszeresen látogatta a nőt, Carrimbacus a bűncselekmény idején pszichológiai kezelés alatt állt, és hajléktalanként élt. Mindketten büntetett előéletűek, rablásért és erőszakos bűncselekményekért többször is elítélték őket.

Kapcsolódó írásaink

Biztonságban a hazai zsidóság

ĀNovák Katalin: Magyarországon az ellenzéki szövetségben egy nyíltan antiszemita párt, a Jobbik is kulcsszerepet játszik, és ennek semmilyen nemzetközi visszhangja nincs