Külföld

Hidvéghi: Nem rágalmazás, hanem köszönet jár a határvédőknek

Köszönet jár azoknak a tagállamoknak, amelyek védik az uniós külső határokat! - írta Hidvéghi Balázs a lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

Hidvéghi: Nem rágalmazás, hanem köszönet jár a határvédőknek
„Elfogadhatatlan, hogy baloldali képviselők azt akarják kriminalizálni, hogy a tagállamok megvédik a határaikat”
Fotó: MH/Európai Parlament

„Elfogadhatatlan, hogy baloldali képviselők azt akarják kriminalizálni, hogy a tagállamok megvédik a határaikat” - kommentálta az Európai Parlament szerda esti migrációs vitáját Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Hidvéghi Balázs írásbeli hozzászólásában jelezte: a határ arra szolgál, és a határvédők azért vannak, hogy megakadályozzák az illegális határátlépéseket, amelyek fenyegetik egy tagállam biztonságát. „Nem rágalmazás és kioktatás, hanem köszönet jár azoknak a tagállamoknak, amelyek védik a külső határokat, és így szavatolják az Unióban élők biztonságát” - mondta el az EP-képviselő.

Hozzátette: 2015-ben Magyarország bebizonyította, hogy ha van kellő politikai akarat, akkor meg lehet állítani az illegális migrációt. Magyarország akkor kerítést épített és módosította a jogszabályait, hogy véget vessen a menekültügyi szabályokkal való tömeges visszaéléseknek.

Az EP-képviselő szerint azonban a baloldali többség mást sem csinál, mint mondvacsinált vádaskodásokkal és hazugságokkal akarja aláásni a külső határokat védő tagállamok erőfeszítéseit. „Úgy tűnik, továbbra is sziklaszilárd az a tervük, hogy bevándorlókontinenssé akarják változtatni Európát. Továbbra sem tettek le arról, hogy kötelező elosztási kvótákat kényszerítsenek a tagállamokra” - mondta el Hidvéghi.

Kapcsolódó írásaink