Külföld

„Mark Rutte komoly hungarofóbiában szenved”

A külgazdasági és külügyminiszter Szijjártó Péter az al-Dzsazíra arab hírcsatornának nyilatkozott a magyar kormányt ért számos bírálat kérdésében egy interjú során.

„Mark Rutte komoly hungarofóbiában szenved”
Szijjártó Péter az al-Dzsazíra arab hírcsatornának nyilatkozott
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Újságírói kérdésre válaszolva úgy vélekedett, az Európai Unió és Magyarország között létrejött számos vita mögött az áll, hogy a magyar kormány egy hazafias, nemzeti konzervatív álláspontot képvisel az európai liberális fősodorral szemben. A gyermekvédelmi törvénytervezettel kapcsolatos kérdésre válaszolva a miniszter leszögezte, kormánya a szülők döntésére hagyja gyermekeik szexuális felvilágosítását, és nem engedi, hogy LMBTQ-aktivisták népszerűsítsék a nemváltást iskoláinkban.

Szijjártó Péter arra a Mark Rutte holland kormányfőtől származó idézetre, miszerint Magyarországnak nincs helye az Európai Unióban, úgy reagált, a holland politikus komoly hungarofóbiában szenved, továbbá utalt arra is, hogy az ilyen kijelentésekkel saját belpolitikai problémáiról próbálja elterelni a figyelmet.

Objektum doboz

A riporter azon kérdésére, hogy Magyarország fontolgatja-e az unióból való kilépést (Huxit) a miniszter nemlegesen válaszolt, hozzátéve: „Mi osztjuk az unió értékeit. A kérdés az, mik azok az értékek?”

Kapcsolódó írásaink