Külföld

Kocsis Máté: Ha nincsen nemzetünk, nincs hazánk

Nyílt társadalom

Bemutatták csütörtök délután a Terror Háza Múzeumban A nagy terv – A Soros-birodalom Közép- és Kelet-Európában című könyvet, amelyet a XXI. Század Intézet munkatársai írtak.

Laudációjában Bayer Zsolt publicista arról beszélt, hogy Karl Popper nyílt társadalom elméletének megjelenése óta tanúi vagyunk az ember vallási, nemzeti és immár nemi identitása felszámolásának, aminek lényege, hogy az identitásuktól megfosztott emberek nem társadalmat, csak tömeget alkotnak, és bármit meg lehet velük tenni. Rámutatott, Soros György nem filantróp, hanem gátlástalan üzletember, aki anyagi érdekeit ideológiai mázzal leplezi. Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója a kerekasztal-beszélgetésen rámutatott, Sorosék célja a társadalmak atomizálása, mindannak felszámolása, ami a globális gazdasági érdekek útjában áll. Figyelmeztetett, Soros nem tett le arról, hogy hazánkban is káoszt hozzon létre.

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, ha nincs nemzetünk, nincs otthonunk se, a nyílt társadalom elmélete pedig káoszhoz vezet. Kifejtette, Soros önjáró franchise rendszert hozott létre, ha ő maga nem is foglalkozna a magyarországi befolyásolási kísérleteivel, a hálózata akkor is fog. G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója emlékeztetett többek közt arra, hogy Soros erős, és dühös, amiért régiónkban leleplezték, és nem működhet észrevétlenül az egyeteme.

Kapcsolódó írásaink