Külföld

A cseh elnök betegsége késlelteti a tárgyalásokat

Csúszik a kormányalakítás

Továbbra sincs döntés arról, hogy a múlt heti választások után ki alakíthatja meg az új cseh kormányt. Milos Zeman államfő, akit jelenleg is egy prágai kórházban ápolnak, egészségi állapotára hivatkozva elhalasztotta a döntést arról, kit bízzon meg a kormányalakítással.

A legtöbb szavazatot kapott két párt vezetője, Petr Fiala, a PirStan koalíció vezetője és Andrej Babis, az ANO elnöke találkozót kért az elnöktől, aki úgy nyilatkozott, eleget tesz mindkét politikus kérésének, amint kikerül az intenzív osztályról.

A választások során ugyan Andrej Babis miniszterelnök pártja szerezte meg a legtöbb parlamenti széket, de mivel kicsi az esélye arra, hogy a többséghez elegendő koalíciós partnert találjon, így Petr Fiala lehet a legesélyesebb a következő kormányfői tisztség betöltésére.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom