Külföld

Varga Judit: Folytatódik a brüsszeli nyomásgyakorlás

Nem tágítanak, Brüsszel továbbra sem képes elfogadni, hogy nem engedjük be az LMBTQ-propagandát az iskoláinkba és óvodáinkba - írta legfrissebb, szerdai Facebook-bejegyzésében Varga Judit annak kapcsán, hogy a LIBE-bizottság látogatása után a brüsszeli bürokrácia Magyarországra küldi Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztost.

Varga Judit: Folytatódik a brüsszeli nyomásgyakorlás
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MTI/Kovács Attila

A tárcavezető kiemelte: 2015 óta folyamatosan nyomást próbálnak helyezni Magyarországra, mert megállította az illegális bevándorlást, most pedig a gyermekvédelmi törvény elfogadása miatt támadják hazánkat.

Reynders biztos állítólag a jogállamisági párbeszéd szakmai folytatása érdekében tenne látogatást Magyarországon, éppenséggel kampányidőszakban és véletlenül sem azért, hogy beavatkozzon a választásokba - írta Varga Judit, aki szerint a párbeszéd szakmai hitelességének visszaállításához három lépést haladéktalanul meg kell tennie Brüsszelnek:

- Vonják vissza azokat a kötelezettségszegési eljárásokat, amelyeket a migrációs válság kezelése kapcsán hazánkkal szemben indítottak. Hiszen ugyanezekért a lépésekért ma már más tagállamokat támogatnak

- Vonják vissza a Sargentini-jelentés azon ítéleteit, amelyeket a migrációs válság kezelése kapcsán hazánkkal szemben hoztak. Hiszen ugyanezeket a lépéseket a gyakorlatban már más tagországok is alkalmazzák

- Vonják vissza a gyermekvédelmi törvény ügyében indított kötelezettségi eljárást és fejezzék be a zsarolást

„A kormány kitart amellett, hogy megvédjük az országot a migrációtól és amellett is, hogy meg kell fékezni a gyermekekre irányuló egyre agresszívabb szexuális propagandát.  Ezekben a kérdésekben a Nemzeti Konzultáció is megerősített minket, ezért készen állunk minden további vitára” - írta a miniszter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink