Külföld

Újabb valótlanságokat állít a LIBE

Az EP LIBE delegációjának szélsőbaloldali vezetője, Gwendoline Delbos (Judith Sargentini „utóda”) újabb nyilatkozatban támadja Magyarországot, valótlanul azt állítva, hogy a delegáció itteni megbeszélésein fel se merült a gender- és migrációs téma - írja a Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ. 

Újabb valótlanságokat állít a LIBE
Az EP LIBE delegációjának szélsőbaloldali vezetője, Gwendoline Delbos (Judith Sargentini „utóda”)
Fotó: Alapjogokért Központ

Az egyik ilyen találkozón az Alapjogokért Központ is részt vett, ahol a testület balliberális tagjai súlyos kritikával illették az illegális migrációt megakadályozó magyar szabályozást. Ráadásul az EP-képviselők több migránspárti és úgynevezett LMBTQ-szervezettel is találkoztak – így elég nehezen elképzelhető, hogy ezeken se ejtettek volna szót fenti témákról - hangsúlyozták. 

Delbos képviselő asszonynak és a nyílt társadalom hálózatához tartozó egyes képviselőtársainak egyébként is felesleges tagadniuk, hogy ideológiai okok miatt támadják hazánkat- hangsúlyozták. Az EP és a LIBE is számtalan alkalommal ítélte már el Magyarországot, mert „túlzottan bezárkózó” politikát folytat migrációs ügyekben – ráadásul az EP az elmúlt hónapokban nem csak azt nyilvánította ki határozataiban, hogy „férfiak is teherbe eshetnek”, de azt is, hogy az „anya nő, az apa férfi” Alaptörvényben foglalt kitétele az „európai értékek gyengülését eredményezi”. Ez sallangmentes kinyilvánítása annak, hogy az uniós mainstream a genderideológiát tekinti kötelező érvényű normának.

Mindezen felül a jövő évi hazai országgyűlési választások tisztaságának előzetes és ellentmondást nem tűrő megkérdőjelezése Delbos részéről egy újabb, az eddigieknél is súlyosabb törekvés arra nézve, hogy az uniós intézmények beleszóljanak egy tagállam belügyeibe -tették hozz.

Teljesen nyilvánvaló, hogy az ilyen megjegyzések csak arra szolgálnak, hogy ha a baloldal elveszti a választásokat, legyen mire hivatkoznia. Arra viszont láthatóan nem fordít figyelmet az EP, hogy ugyanez a baloldal győzelme esetére feles többséggel történő, illegitim és antidemokratikus alkotmányozást helyezett kilátásba.

Az Alapjogokért azt javasolja a LIBE-nel és Delbos asszonynak, hogy az ilyen, valóban súlyos jogállamisági sérelmet jelentő tendenciákkal foglalkozzon hazánkat illetően.

Kapcsolódó írásaink

Büntetést követel a baloldal

ĀAz osztrák szociáldemokrata Bettina Vollath a hazánknak járó uniós források megvonását sürgette a LIBE-delegáció budapesti útjáról beszámoló sajtótájékoztatón

Brüsszelben már kész az ítélet

ĀPolitikai játszma tanúi vagyunk, a LIBE-bizottság baloldali többsége előre eldöntötte, mit akar írni – mondta Kovács Zoltán a Faktumban