Külföld

Nem szabad feladni a keresztény alapokat

Faktum

Amennyiben baloldali irányt vesz Németország és ezáltal Európa is, az azt jelenti, hogy a munka helyett segély elve, a föderatív Európa képe, a bevándorláspártiság és a genderideológia még hangsúlyosabb lesz, figyelmeztetett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Magyar Hírlap Faktum című podcastjának mai adásában a német választásokkal kapcsolatban.

Nem szabad feladni a keresztény alapokat
Orbán Balázs
Fotó: MH

A nyugati jobboldali pártok számára Orbán Balázs szerint a német kereszténydemokraták kudarca azzal a tanulsággal szolgál, hogy nem szabad feladni az alapokat az újmarxista ideológiák támadásával szemben sem. Orbán Balázs arra is felhívta a figyelmet, hogy jelenlegi formájában a balliberális többségű Európai Parlament az európai egység szétverésén dolgozik. A műsorban szó esett a konzervatív, kereszténydemokrata pártok új együttműködésének kilátásairól is.

Kapcsolódó írásaink

Armin Laschet vesztét a migránsok is okozták

ĀTörténete legrosszabb eredményét érte el a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a választásokon – mutatott rá Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Faktumban