Külföld

Együttműködne hazánkkal a migráció megállítása érdekében az FPÖ

Oltásszkeptikus siker

Interjút készített Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével az Európai Média Együttműködés, amelyben lapunk is részt vesz.

Együttműködne hazánkkal a migráció megállítása érdekében az FPÖ
Herbert Kickl
Fotó: AFP

A jobboldali politikus lapunk kérdésére azt mondta: „Az FPÖ mindig is szorgalmazta az Ausztria és Magyarország közötti együttműködést – különösen a migráció területén –, és nagyon pozitívan áll Orbán Viktor miniszterelnök migrációkritikus politikájához.” Kickl szerint az együttműködés kézenfekvő formája lehet az unió külső határainak közös őrzése osztrák és magyar rendőrökkel.

A spanyol El Correo de Espana kérdésére Kickl bírálta Sebastian Kurz néppárti kancellár kormányát, amiért látszólag határozottan elutasítja az afgán menedékkérők befogadását, pártja azonban az Európai Parlamentben mégis megszavazza a betelepítési kvótákat. Felső-Ausztriában egyébként tegnap tartományi választásokat tartottak, az első részeredmények szerint 37,7 százalékkal nyert a Néppárt (ÖVP), második az FPÖ 19,6 százalékkal és harmadik a szociáldemokrata SPÖ 18,7 százalékkal.

A Zöldek 12, a liberális NEOS 4,2 százalékot kapott. Bejutott a parlamentbe 6,4 százalékkal az oltásszkeptikus MFG párt. A grazi önkormányzati választásokat a kommunisták (KPÖ) nyerték 28,9 százalékkal, második az ÖVP 25,7 százalékkal.

Kapcsolódó írásaink

Eljött az európai reneszánsz ideje

ĀA családok védelme az identitásunk megőrzését is jelenti, egyedülállóak a magyarintézkedések, hangsúlyozta lapunknak Michael Schnedlitz, az FPÖ főtitkára