Külföld

Szászországban továbbra is az AfD a legnépszerűbb párt

Német kampányhajrá

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) kaphatja a legtöbb szavazatot Szászországban a tegnapi szövetségi parlamenti választásokon – derült ki az Insta közvélemény-kutató friss felméréséből, amit a Stern német lap szemlézett.

A keletnémet tartományban az AfD 26 százalékra számíthat. A Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió (CDU/CSU), valamint a szociáldemokrata SPD egyaránt 18-18 százalékot kaphat. A Baloldal (Die Linke) és a liberális FDP pedig 11–11 százalékon áll, a Zöldek pedig nyolcon. Négy éve Szászországban az AfD 27, a CDU 26,9, az SPD 10,5 százalékot szerzett. Országosan jelenleg az SPD 26, a CDU 21, a Zöldek 15,  az FDP 12, az AfD 11, a Baloldal pedig hat százalékon áll.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom