Külföld

Nicolas Bay szerint káosz uralja Franciaországot

Civilizációválasztás

A francia Nemzeti Tömörülés európai parlamenti képviselője, Nicolas Bay egy interjúban pártja vezetőjének, Marine le Pennek azon felhívását magyarázta, amelyben a politikus „civilizációválasztásra” buzdít a jövő évre tervezett választásokon.

Nicolas Bay szerint káosz uralja Franciaországot
Nicolas Bay
Fotó: Európai Parlament

A francia képviselő szerint országa az idővel van versenyben, ami legfőképpen egy demográfiai verseny. „Minden egyes nap, amely során nem születik meg a nemzeti újjáépítési terv, közelebb hoz minket a káoszhoz, amely szemünk előtt bontakozik ki – fogalmazott a politikus hozzátéve –, ez nem az a jövő, amit gyermekeimnek szánok.”

Úgy véli, még a baloldali szavazókat is foglalkoztatják olyan témák, mint a civilizációs értékekhez való ragaszkodás és az iszlám vallás térnyerésének elutasítása. Nicolas Bay elmondta, részt vett a szeptemberi lengyelországi Kárpátok Európája konferencián, ahol a patrióta erők európai egysége volt a fő téma. Elmondta, megbeszélést tartott a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) kormánypárt tagjaival, és elkészült egy közös deklaráció is az Európai Unió jövőjéről.

Kapcsolódó írásaink

A terror árnyéka vetül a franciákra

ĀNicolas Bay: Az ország szívét támadták meg öt éve Nizzában, a helyzet katasztrofális, Emmanuel Macron kormánya nem teszi meg a szükséges lépéseket

„Macron egy illúzió”

ĀNicolas Bay: A francia kormánynak a tömeges bevándorlásról kellene konzultálnia,a külvárosok a maffia, a drogdílerek és az iszlamisták kezében vannak