Külföld

Az EP a genderideológia elfogadására akar kötelezni

„Az Európai Parlament valódi célja ezzel a jelentéssel, hogy kötelezővé tegye annak az abszurd elképzelésnek az elfogadását, hogy az emberek nem férfinak és nőnek születnek” - kommentálta az EP csütörtöki szavazását Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő. Járóka Lívia, az EP fideszes alelnöke kiemelte: különösen elszomorító, hogy a baloldali többség a nők elleni erőszak témája mögé bújva akarja véghezvinni az ideológiailag motivált akciót.

Az EP a genderideológia elfogadására akar kötelezni
Az EP-jelentés a „nemi alapú erőszak” révén akarja a genderideológiát becsempészni a kötelező uniós szabályok közé
Fotó: Facebook/Győri Enikő

Az Európai Parlament plenáris ülése csütörtökön szavazott arról a jelentésről, ami a „nemi alapú erőszak„ homályos fogalmán keresztül a genderideológiát akarja becsempészni a kötelező uniós szabályok közé.

„A szöveg szélsőbaloldali és zöld jelentéstevői lényegében azt kérik az Európai Bizottságtól, amit számos tagállam az Isztambuli Egyezmény kapcsán már elutasított. Ez pedig annak a felfogásnak a kötelezővé tétele egy jogi eljáráson keresztül, hogy az emberek nem férfinak és nőnek születnek, és nem a biológiai sajátosságok különböztetik meg a két nemet egymástól” - mondta el Hidvéghi Balázs.

Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke hozzátette: teljesen elfogadhatatlan, hogy a nők és a gyermekek védelme mögé bújnak, miközben saját ideológiai céljaikat akarják elérni. Rámutatott: Magyarországon ehhez képest valódi lépéseket tesznek a nők védelmében és a kapcsolati erőszakkal szemben. „Ezt mutatja az is, hogy Európában a mi büntetőtörvénykönyvünk az egyik legszigorúbb és kiemelten védi a nőket, gyerekeket. Emellett mindent megteszünk, hogy az elmúlt években Magyarországon kiépített megelőzési, áldozatsegítési és áldozatvédelmi hálózat kiemelkedő minőségű legyen„- tette hozzá Járóka.

Kapcsolódó írásaink