Külföld

Újra provokált a párizsi merényletek fővádlottja

Zajlik a terrorper

Nem zajlott zökkenőmentesen a 2015. november 13-i, százharminc halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozat vádlottjai ellen indult per második napja sem.

Salah Abdeslam, a támadásokat elkövető terrorkommandó egyetlen életben maradt tagja tegnap magához ragadta a szót a párizsi esküdtszéken, és megpróbálta tisztára mosni azokat a társait, akik a támadást követő éjszaka visszavitték őt Párizsból Brüsszelbe. „Nekem tettek szívességet, semmit sem tudtak a merényletekről, ők semmit sem csináltak” – kiabálta Abdeslam, mielőtt az esküdtszék elnöke, Jean-Louis Péries kikapcsolta a fővádlott mikrofonját, majd felfüggesztette a tárgyalást.

A terrorista szerdán többször is provokálta Péries-t. Arra a kérdésre, hogy mi a foglalkozása, azt válaszolta: „Minden foglalkozást feladtam azért, hogy az Iszlám Állam harcosa legyek.” Abdeslam a gyanúsítottak fogva tartásának a körülményeire is panaszkodott. „Hat éve kutyaként bánnak velem, de sohasem panaszkodtam eddig, mert tudom, hogy feltámadunk, és nektek meg kell fizetnetek” – mondta a fővádlott.

Kapcsolódó írásaink