Külföld

Büntetnék a dán politikust, amiért fellépett a gyermekházasságok ellen

Baloldali kirakatper

Bíróság elé állt csütörtökön Inger Stojberg, Dánia volt foglalkoztatási és esélyegyenlőségi minisztere egy korábbi, migránsok kényszerházassága ügyében hozott döntése miatt.

Öt évvel ezelőtt 23 migráns házaspárt elválasztottak a miniszter utasítására, aki azóta elhagyta a Venstre dán liberális pártot. Stojberg azt mondta, azt tette, ami szerinte az egyetlen humánus dolog volt, harcolt a gyermekek kényszerházassága ellen.
„Képzeljük el, hogy kényszerházasságban élő fiatal lányként egy olyan országba érkezünk, mint Dánia, és azt tapasztaljuk, ahelyett, hogy lehetőséget kapnánk arra, hogy felbontsuk ezt a köteléket, az állam arra kényszerít bennünket, hogy együtt legyünk egy menekültszálláson, egy menekültügyi központban” – érvelt.

A politikus több mint 110, a külföldiek jogait korlátozó törvénymódosítást fogadott el. Hivatali ideje alatt olyan intézkedést is elfogadott, amely elkobozta a migránsok vagyonát, hogy finanszírozza a dániai ellátásukat.

Kapcsolódó írásaink

Jogi atombomba robbant Dániában

ĀSzigorú migrációs politikája miatt hurcolják meg Inger Stojberg volt bevándorlásügyi minisztert, aki továbbra is kiáll a „gyermekmenyasszonyok” megmentése mellett