Külföld

Kurz az autóellenességet és a saríát is elutasítja

Elítélték Strachét

Újabb migrációs szigorításokról szóló javaslatot akar elfogadni mai sankt pölteni kongresszusán az Osztrák Néppárt (ÖVP) a Der Standard cikke szerint.

Kurz az autóellenességet és a saríát is elutasítja
Fotó: AFP/dpa/Michael Kappeler

Sebastian Kurz kancellár pártja többek közt azt hangsúlyozza, hogy az Ausztriába bevándorlóknak aktívan közre kell működniük a sikeres integráció érdekében. A dokumentumban az illegális migrációs és az embercsempészet szigorú visszaszorítása, valamint az iszlám törvénykezés, azaz a saría tilalma is helyet kap.

A lap szerint állást foglalnak környezetvédelmi és közlekedési kérdésekben is, elutasítják például az autóellenességet. Kurz az OE24 portálnak azt nyilatkozta, sem az afgán menekültek, sem a klíma ügyében nem számít nagy összecsapásra a koalíciós partner Zöldekkel.

Pénteken bűnösnek találták és 15 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Heinz-Christian Strache egykori alkancellárt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökét. Strachét azzal vádolták, hogy megvesztegethették egy jogszabálymódosítás érdekében.

Kapcsolódó írásaink

Még mindig tart a kimenekítés Afganisztánból

ĀKüszöbön áll egy terrortámadás a kabuli repülőtéren - Migrációs hullám aggasztja Bécset és Moszkvát - Luxemburg afgán menedékkérők befogadására szólította fel az uniós tagállamokat